Det offentlige system
Home Satellit foto vejret Livet i Spanien Det offentlige system Historie Danmark

 

Hoja de reclamacion
Personnummer
Opholdstilladelse
Sygesikring
Folkepension
Arbejdstimer
Trafik, bil og kørekort
Skat og moms i Spanien
Ejerbolig
Arveregler
Hunderegler
Helligdag i Spanien
Posttakster

Hvilke regler gælder i Spanien

Som tilflytter i Spanien dukker mange spørgsmål op, som det kan være tidskrævende at find svar på. Værre er, at det kan være vanskeligt over tid at huske de svar, som man med megen møje og besvær har fundet frem til.

Siden her - Det offentlige system - som skal forstås meget bredt, vil derfor løbende blive udbygget med de erfaringer vi har gjort og samtidig vil jeg "låne" oplysninger fra alle de kanaler som vi er i kontakt med. Det være sig aviser, tidsskrifter eller erfaringer fra venner eller blot egne erfaringer.

Afsnittene vil som hovedregel få sin egen side med en links fra denne side i venstre side. 

De anførte oplysninger på de underliggende sider, tjener alene det formål, at få et generelt overblik over de gældende regler. Man bør derfor altid på, det aktuelle tidspunkt, afstemme oplysningerne og f.s.v. skat, arveregler og køb af bolig - altid søge juridisk bistand.

For yderligere oplysninger om emner, der kommer i fokus ved udflytning, henvises også til Dansk OSS's samling af link for udlandsdanskere http://www.dansk-oss.com 

Endvidere har EU en række glimrende oplysningssider om forhold for EU-borgere http://citizens.eu.int/da/da/es/origdest.htm

eller Spanien Guiden: http://www.zapin.net/

 


Top

07-04-2002 - Opdateret 23-03-09