Pension
Home Up Rejsekort Parkeringsregler Finanskrise Bolig i udlandet Ophold i Danmark Dansk pas Sommerhusregel Bopælspligt Grundlovstale Pension Københavns  Lufthavn Kontokort Skatteaftaler Sundhed

 

Pensionsfordele frem til 1. april 2007


Velfærdsreformen betyder, at også private pensioner hægtes op på efterlønsalderen. Men hvis du er hurtig, kan du oprette pensionsordning nu og bevar fleksibiliteten ved udbetalingerne.

Folketingets velfærdsreform kan i fremtiden betyde, at efterløns- og pensionsalderen kan hæves, hvis danskernes gennemsnitlige levetid stiger.

Hvad kun få har bemærket er, at også private pensionsordninger bindes op på efterlønsalderen, hvilket betyder at pensionsudbetalingerne i værste fald kan udsættes til opspareren fylder 62 år. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det er således ved at være sidste udkald for at oprette pensioner, hvis De vil undgå at komme ind under velfærdsreformens snærende bånd.

Første april er skæringsdagen, hvis du ønsker at bevare muligheden for at begynde udbetalingerne ved 60 år - pensioner oprettet efter denne dato bliver omfattet af velfærdsreformen – og udbetalingsdatoen bliver uvis.

Den formuende investor, som har formuen placeret i flere skattemiljøer (fx pension, frie midler, selskaber), og som ikke har noget likviditetsbehov i pensionistårene bliver dog ikke direkte berørt at ændringerne.

Pensionsmidlerne kan nemlig med skattefordele ”bruges sidst” og kan gå i arv til de kommende generationer med blot 40% skattebetaling.


Læs mere om Velfærdsreformen på Beskæftigelses Ministeriet's hjemmeside og find ud af hvilken virkning den får for dig, da din alder er afgørende - tryk på logo...

 


Top

09-03-2007 - Opdateret 23-04-09