Dansk pas
Home Up Rejsekort Parkeringsregler Finanskrise Bolig i udlandet Ophold i Danmark Dansk pas Sommerhusregel Bopælspligt Grundlovstale Pension Københavns  Lufthavn Kontokort Skatteaftaler Sundhed

 

Fra den 1. september 2013 kan danske statsborgere søge om pas på konsulatet i Málaga.

Tidsbestilling
Der skal bestilles tid til pasekspeditionen på konsulatets telefon (+34) 952211797 eller på mail consulado.malaga@danconsul.net med opgivelse af navn og kontakttelefon. Pasekspeditionen foretages tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 10.00 til kl. 13.00. Det anbefales at kontakte konsulatet i god tid før evt. rejse bestilles.

Ekspeditionstid
Ekspeditionstiden er ca. 4-5 uger.

Gebyr og betalingsmåde
Prisen for alle typer af pas inden for kontortid er EUR 127,00 (priser pr. 1.september 2013). Gebyret indbetales forinden på konsulatets bankkonto og kvittering medbringes ved fremmøde på konsulatet. Ansøgere som kommer tilrejsende fra udlandet, kan betale kontant under ekspeditionen (bedes oplyst ved tidsbestilling).

Konsulatets konto
CAJAMAR: 3058 0799 67 2761100088, IBAN: ES03 3058 0799 6727 6110 0088, SWIFT/BIC: CCRIES2A

Nuværende pas
Man kan beholde sit nuværende pas, indtil det nye pas er klar. Hvis man gør det, skal man aflevere det nuværende pas til konsulatet, inden det nye pas kan udleveres. Hvis man ønsker det, kan man få sit nuværende pas tilbage i annulleret stand. Er det nuværende pas bortkommet eller blevet stjålet, skal man anmelde det til politiet.

Ansøgning om pas
Ansøger skal medbringe originale dokumenter:

 •Et ansøgningsskema i udfyldt stand (kan downloades på www.spanien.um.dk under Pas og konsulære ydelser). Skemaet underskrives på konsulatet.

•Nuværende pas, alternativt politianmeldelse.

•Bevis for dansk statsborgerskab, f.eks. udløbet pas eller fødsels- og dåbsattest.

•Evt. dokumentation for navneændring.

Der vil på konsulatet blive optaget biometriske data, som består af elektronisk billede, underskrift og fingeraftryk.

Ansøgning om pas til børn
Se venligst på www.spanien.um.dk under Pas og konsulære ydelser, Pas, Særligt om pas til børn

Udlevering
Når passet modtages på konsulatet, bliver man kontaktet telefonisk eller pr. e-mail med henblik på afhentning. Man skal medbringe sit nuværende pas.

For en sikkerheds skyld, tjek for opdatering af pasregler på www.spanien.um.dk , da reglerne løbende ændres.

Det er at billigere at få nyt pas, hvis du alligevel er i Danmark. Her koster det 115 kroner for børn under 12, 140 kroner for unge mellem 12 og 17, 625 kroner for voksne mellem 18 og 64 og endelig 375 kroner for personer på 65 og derover.

 

Bor du ikke i nærheden af Malaga gælder de tidligere bestemmelser:

Fra 1. januar 2012 skal man til ambassaden for at få nyt pas

Ambassaden i Madrid har meddelt, at nye biometriske danske pas fra den 1. januar 2012 skal indeholde digitale fotos, fingeraftryk og underskrift. Dermed skabes der langt større sikkerhed for, at passet ikke kan forfalskes eller misbruges. I forvejen rummer de danske pas et digitalt fotografi af indehaveren. De nuværende pas er stadig gyldige indtil udløbsdatoen.

 

Beslutningen om indførelse af fingeraftryk i pas er en central beslutning i EU som led i bekæmpelsen af terrorisme, menneskehandel, menneskesmugling, ulovlig indvandring og anden grænseoverskridende kriminalitet. Med de nye biometriske pas sikres danske statsborgere muligheden for fortsat at kunne rejse til lande, der på sigt vil kræve den type pas ved indrejse.
Med de nye pas er man bedst muligt sikret mod, at uvedkommende stjæler ens identitet, samt at passet forfalskes.

De nye pas kræver særligt udstyr til håndteringen af fotos, fingeraftryk og underskrift. Ansøgningerne skal modtages og behandles af særligt bemyndigede medarbejdere, der vil få adgang til visse oplysninger i det centrale personregister, CPR.
Dette medvirker, at det fra 1. januar 2012 kun vil være muligt at søge om pas i Spanien ved personlig henvendelse på ambassaden i Madrid. Danmarks konsulater vil fra denne dato ikke længere kunne modtage pasansøgninger. (Se dog nedenfor under sidste nyt!)

Tilsvarende gælder allerede i dag for statsborgere fra visse andre EU-lande, der er bosat uden for deres hjemland. De må også rejse til Madrid eller til hjemlandet for at få et nyt pas.

Kilde La Danesa og den danske ambassade i Madrid

Top

10-06-2011 - Opdateret 19-08-13