Centros de salud
Home Up Centros de salud Tolk Medicin Retten til sygesikring

 

Centros Salud på Internettet

Der sker stadig forbedring inden for sundhedsvæsenet. Ud over at det nye telefonsystem er ved at blive rullet ud i hele Spanien for tidsbestilling hos egen læge - se nedenfor, kan alle nu bestille tid på Internettet.

Når først man har fundet den korrekte side fungere det flot. Hvis systemet er meget langsomt, så prøv enten morgen eller aftentimerne. Det fungere 24 timer i døgnet.
Her er  en genvej - Tryk på logo Consejería De Salud nedenfor, for tidsbestilling:

                            

Efter at have trykket på ovenstående logo vil du på næste side kunne se denne menu i venstre side. Tryk på
 "Citas en atención primaria"

Derefter trykker du på:


og til sidst indtaster du dine data:

Du skal have dit spanske sygesikringskort og D.N.I nummer klar. Alle oplysninger står på dit sygesikringskort. Som det fremgår på nedenviste eksempel, skal der opgives sygesikringsnummer, fødselsdato og D.N.I nummer.

Husk at ændre "Tipo" i nederste linie til "Tarjeta de Extranjero" istedet for "D.N.I." der vil være standardforslag, når du er inde på siden. (Númmero skrives uden bindestreg. Eksempel: X1234567B )

 

Når oplysningerne er udfyldt trykkes på "Conectar"

På næste skærmbillede trykkes på: "Solicitud de Cita para Médico o Pediatra" Så er du klar til at vælge dato og tidspunkt.

Der kan være pres på siden, så hvis siden i stedet kommer op med fejlmeddelelse, så prøv lidt senere.

Tryk på logo for tidsbestilling:

(Der kan også telefonisk bestilles tid på: Tlf. 955 545 060)

04-03-2017


Nem adgang til at ændre aftale hos specialisten

Alle har prøvet at blive indkaldt til en specialistkonsultation på hospitalet uden det har været muligt, at komme i kontakt for eventuelt at ændre aftalen.

Det er der nu ændret på. Du kan nu bruge Tlf. 902 505 060 - altså det samme nummer, som anvendes til bestilling af konsultation hos egen læge. Det er nemt at anvende og der er lynhurtig kontakt så du kan ændre tidspunktet eller foretage annullering. Du skal blot have dit sygesikringsnummer klar.

25-06-2011


 Elektroniske recepter

Endnu engang barsler SAS med elektroniske recepter. Første gang var starten annonceret til maj 2006, derefter i juni, så september og seneste melding er 27. juni 2007. I første omgang et begrænset område i Málaga, men inden for 2- 3 måneder vil hele Málaga være tilkoblet det elektroniske system. Resten af  Andalucien bliver derefter gradvis koblet på med ialt 141 Centros de salud, 1.199 læger og 937 apoteker.

Systemet overfører recepterne elektronisk til apotekets computer og denne recept vil være gyldig i 1 år.

En stor lettelse for de mange, som alene skal til lægen for at få fornyet recept. I første omgang til beboerne i Málaga.

Det er specielt mennesker med kroniske sygdomme og de udgør mellem 20 og 25 pct. af de besøgende hos lægen, hvilket unødigt belaster sundhedssystemet og er til stor gene for patienterne.

Hver patient bliver forsynet med et kort med en microchip. Microchippen indeholder alle relevante oplysninger om patientens sygejournal og lægeordineret medicin og kan læses af både lægen og på apoteket.
Oplysningerne bliver lagret på centralregistret i Sevilla, hvor lægen løbende kan indhente oplysninger om patientens medicinforbrug.
Apotekerne skal investere mellem 4.000 og 6.000€ i en ny kortflæser, der giver dem adgang til de nye patientoplysninger.

Apotekerforeningen i Málaga regner med, at de nye elektroniske recepter vil føre til at fald i antallet af konsultationer på sundhedscentrene og dermed lette presset på de praktiserende læger.
Omkring 20 - 25% af alle lægekonsultationer drejer sig om udstedelse af recepter på medicin til behandling af kroniske sygdomme.

22-06-2007


Bedre forhold for telefonisk tidsbestilling

Tidligere var det vanskeligt at komme i kontakt telefonisk - det er det ikke mere.

Når der skal bestilles tid for lægebesøg. SAS - det spanske sundhedssystem, bruges et nyt telefonsystem på nummer 902 505 066, hvor der loves forbindelse inden for få sekunder og en aftale inden for 1 minut. Systemet arbejder med en telefonsvarersystem, der kan tage 7.000 opkald i sekundet.

Ved opkald opgiver man sit sygesikringsnummer eller DNI nummer samt navn og man får herefter omgående tildelt en tid hos sin sædvanlige læge, der oplyses af systemet.

19-10-2006


 

Top

21-01-2006 - Opdateret 09-04-19